De Balans

De Balans

Thuisbegeleidingsdienst

De Balans is een thuisbegeleidingsdienst waarbij het gezin intensief aan huis begeleid en ondersteund wordt. 
Hierbij blijft de jongere thuis wonen en blijven de ouders volledig verantwoordelijk voor de opvoeding.
Gemiddeld éénmaal per week komt de begeleider naar het gezin om er samen met de betrokkenen te werken aan de vastgestelde problemen.
Niet alleen de pedagogische en sociale maar ook de materiële en praktische aspecten van het gezinsfunctioneren kunnen hierbij aan bod komen.

Hoe aanmelden?

Sinds 2015 is onze begeleiding rechtstreeks toegankelijk. Dat betekent dat er geen doorverwijzing nodig is door het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg of de Jeugdrechtbank. Er hoeft ook geen A – document te worden ingevuld.

De verschillende diensten voor contextbegeleiding in de regio Brugge werken met een centraal aanmeldingsformulier. Zo hoeft u slechts één keer het formulier in te vullen en kan u dit onmiddellijk doormailen naar onze diensten.

Bent u aanmelder van een dienst? Dan kunt u het best aanmelden door het centraal aanmeldingsformulier contextbegeleiding in te vullen en door te sturen naar: onthaal.rth@nieuwland.be
Dit aanmeldingsformulier wordt op onze eerstvolgende teamvergadering besproken. Nadien nemen we zelf contact met u op.

Bent u een vader, moeder, kind of jongere en denkt u dat thuisbegeleiding iets voor uw gezin is? Stuur dan een mailtje naar onthaal.rth@nieuwland.be of contacteer ons via 0476/ 60 15 99 om een afspraak te maken. We luisteren dan graag naar uw vraag en bekijken of thuisbegeleiding hierop een antwoord kan bieden.

Wij houden de gegevens van elk aangemeld gezin bij tot de begeleiding kan worden opgestart. Dan worden deze gegevens toegevoegd aan het dossier van het aangemelde gezin. Indien blijkt dat thuisbegeleiding geen gepast antwoord kan bieden op de vraag, dan worden alle gegevens verwijderd..

Wenst u zich aan te melden? Klik hier:

GSM:
0476 / 60 15 99
Adres:
Ronsaardbekestraat 62, 8000 Brugge

Thuisbegeleidingsdienst De Balans

Hebt u een algemene vraag omtrent thuisbegeleiding? Neem dan gerust rechtstreeks contact op met de Balans: